Hogyan védekezzen a visszeresség ellen? Fogadjunk, hogy az utolsóra Ön sem gondolt!

Tudta, hogy a visszeresség népbetegségnek számít Magyarországon? Egyes statisztikák szerint 40%, míg mások szerint még magasabb lehet a visszérbetegségben szenvedők aránya.

Rövid emlékeztető: a visszeresség a vénák kóros kitágulását jelenti, ami akkor alakul ki, ha az érrendszer nem tudja megfelelően elszállítani a szövetekből a salakanyagokat és a pangó vért. A keringési rendellenesség következtében ezek hajlamosak felhalmozódni, és nyomást gyakorolnak az érfalakra, ami tágulást eredményez. 

A végtagok vizesedése és kellemetlen feszülése mellett a visszerességnek jól látható jelei vannak, hiszen a bőr felszínén az erek tapinthatóan kidudorodnak. Most figyeljen! Ha már az első figyelmeztető jeleknél nyakon csípi a problémát, sikeresen megelőzheti ezt a fájdalmas és megfelelő kezelés hiányában potenciálisan életveszélyes – betegséget.

 

Tegye fel magának a következő kérdéseket, és válaszoljon őszintén!

➡️ Munkavégzés közben hosszú órákon keresztül kell ülnie vagy állnia?

➡️ Alig várja, hogy hazaérve kiszabaduljon a cipő szorításából?

➡️ Gyakran érzi estefelé, vagy akár már napközben, hogy a lába fájdalmasan dagad és feszül?

➡️ Már minimális terhelés hatására elfárad a lába, és dagadni kezd?

➡️ Gyakran jelentkeznek Önnél éjszakai izomgörcsök? 

➡️ A vénák lilás dudorok formájában átütnek a bőrén?

Ha a kérdések jelentős részére IGEN-nel felelt, akkor nagy valószínűséggel kezdődő visszérbetegség tüneteivel áll szemben.

Csak semmi pánik!

Inkább vegyük sorba, mi mindent tehet azért, hogy még idejében megakadályozza a betegség előrehaladását, és hatékonyan csökkentse diszkomfortérzetét!

1. Polcolja fel naponta a lábait!

A lábak felemelése segíti a vérkeringést, így megszünteti az alsó végtagok duzzanatát, és enyhíti a visszeres tüneteket. A kulcs, hogy a lábakat a szív magassága fölé kell emelni, és a pozíciót érdemes legalább 20 percen át megtartani, valamint naponta megismételni.

2. Viseljen kompressziós harisnyát!

A kompressziós harisnya viselése mindenki számára ajánlott, aki rendszeresen ülő- vagy álló munkát végez, és tapasztalja a visszeresedés tüneteit. A rugalmas anyagból készült orvosi harisnya szoros illeszkedése javítja a vérkeringést, és segít megelőzni a lábdagadás kialakulását.

3. Alakítson ki antioxidánsokban gazdag étrendet!

Az egyik legismertebb antioxidáns, a C-vitamin erősíti a vénák falát, az E-vitamin pedig csökkenti a seprűvénák kialakulásának kockázatát. Az egészséges étrend kötelező elemei, a zöldségek, gyümölcsök, hüvelyesek és teljes kiőrlésű gabonafélék tartalmazzák a szükséges mennyiséget.

Az egészséges étrend kialakítása azért is lényeges, mert a túlsúly a vénákra nehezedő nyomás miatt jelentősen növeli a visszerek kialakulásának esélyét, így érdemes a testsúlyt normál tartományban tartani.

4. Mozogjon rendszeresen!

A rendszeres mozgás elválaszthatatlan az egészséges étrendtől, hiszen az egészségmegőrzés sikeréhez a helyes étkezést a fizikai aktivitásnak is támogatnia kell. Visszeresedés esetén viszont nem mindegy, hogy milyen mozgásformát választ! Kerülje a lábakat túlzottan terhelő testmozgást, például a futást. Ajánlott inkább valamely vérkeringést serkentő mozgásformára koncentrálni, ami lehet tempós séta, jóga, vagy nyújtó gyakorlatok végzése.

5. És amire nem gondolt: Használjon Keringésjavító Óriás Polcolópárnát!

A Keringésjavító Polcolópárna egy fantasztikus találmány, amivel sikeresen védekezhet a visszeresedés ellen! Kíváncsi rá, hogyan?

Az Óriás Polcolópárna minden alvási pozícióban igazodik a test formájához, így nem kell kényelmetlen testhelyzetben töltenie az éjszakát. Háton fekvés során a térdek alá, oldalfekvés esetén a térdek közé helyezett párna fokozza a vérellátást, javítja a vérkeringést, ezáltal csökkenti a vizesedést és a visszeresség kialakulását.

Ha a Polcolópárnát választja hálótársul, tapasztalni fogja a pozitív változást, hiszen a lábak megemelése megszünteti a nehéz láb érzését, a potenciális duzzanatot és a fájdalmas lábdagadást. 

Képzelje el mindezt alvás közben, a legmagasabb fokú kényelem biztosítása mellett, hiszen a Keringésjavító Óriás Polcolópárna minden apró részlete az Ön végtagjainak optimális pihentetéséért felel! Méretén kívül feltűnő rugalmassága is, aminek köszönhetően saját céljainak megfelelően alakíthatja, és élvezheti a végtagjait ellazító tökéletes kényelmet.