4+1 Tipp az Allergia ellen!


A tavasz mindig rengeteg pozitívumot hoz magával, egyre többet süt a nap, jön a jó idő, mi pedig egyre inkább vágyódunk a természetbe. A virágzó fák gyönyörű látványa, a virágok jó illata mindenki számára kellemes élményt nyújtanak. Azonban van akiknek ilyenkor a növények nem csak a szépséget, hanem kínzó torokkaparást, szemviszketést és orrfolyást is hoznak.


Cikkünkben most összegyűjtöttünk pár egyszerű tippet, melyek segítségével hatékonyan küzdhet az allergia és a szénanátha kínzó tünetei ellen!


1. Gyakori orr- és hajmosás!

Elsőre szokatlanul hangozhat, azonban ez az egyszerű lépés nagyban hozzájárulhat a jó közérzethez, az allergiás időszak alatt. A szabadban töltött programok után hazaérve, egyszerű samponnal gyorsan öblítse ki hajából a hajszálakhoz tapadt polleneket, amelyek a nap további részében, különösen éjszaka erős irritációt okozhatnak. Ugyanez a helyzet az orrunkkal. A pollenek könnyen megragadnak az orrnyálkahártyán, ami utána könnyen ingerli annak felületét. Az orrmosás segít eltüntetni az allergén anyagokat az orrüregből, illetve az orrspray-t is könnyebben szívja fel ezáltal a nyálkahártya.

2. Kerülje a magas hisztamin tartalmú ételeket!

A magas hisztamin tartalmú ételek és italok közrejátszanak az allergiás reakciók kiváltásában, mivel növelhetik a hisztamin szintjét a szervezetben, ami felerősítheti az allergiás tüneteket, mint például az orrdugulást vagy a fejfájást. Magas hisztamin tartalmú ételek közé tartoznak például az érlelt sajtok, füstölt és pácolt húsok, tenger gyümölcsei, savanyított zöldségek, de a paradicsom és a padlizsán is, valamint alkoholos italok, mint például a vörösbor vagy a pezsgő. Próbálja elkerülni ezek fogyasztását, az allergiás időszakokban!


3. Gyógynövények és természetes megoldások

Azok számára, akik szeretnék elkerülni a hagyományos gyógyszerek mellékhatásait, vagy csak egyszerűen természetes alternatívát keresnek, azoknak a gyógynövények használata egy vonzó lehetőség lehet. Például a csalán és a bodzavirág, tea vagy kivonat formájában enyhítheti az orrdugulást, orrfolyást és a köhögést is, míg a friss gyömbér gyökér erős gyulladáscsökkentő hatással segíthet leküzdeni az allergiás gyulladásokat. Fontos azonban megjegyezni, hogy minden ember egyedi, és az egyes gyógynövények és természetes készítmények hatása eltérő lehet mindenkinél. Mindig konzultáljon orvosával vagy allergológusával, mielőtt bármilyen új gyógyszert vagy természetes kiegészítőt kezdene szedni!

4. C-vitamin

A C-vitamin, erős immunerősítő hatásának köszönhetően, szinte minden egészségügyi problémánk esetén komoly segítséget nyújthat. Egy 2018-ban megjelent kutatás szerint, nincs ez másképp az allergia esetében sem. A C-vitamin egy rendkívül hatékony antioxidáns, erős gyulladáscsökkentő hatással, így allergiás tünetek esetén is segíthet a tünetek enyhítésében. Tehát ha szervezetünkben C-vitamin hiány áll fenn, akkor az allergiás tüneteink is fokozódhatnak.

Ezért fontos, hogy tabletta formájában, ugyanakkor magas C-vitamin tartalmú zöldségek és gyümölcsök bevitelével is erősítsük szervezetünket az allergiás szezonban is!

4+1. NasalClean a Dr. lumbar ajánlásával!


A Dr. Lumbar által kifejlesztett NasalClean készülék, a rhinitis, azaz az orrnyálkahártya gyulladás elleni harc legújabb vívmánya. Enyhítse az allergiával járó szénanáthát, orrfolyást, orrdugulást, vagy tüsszögést. Olcsón, káros mellékhatásoktól és kemikáliáktól mentesen enyhíti az allergia kellemetlen tüneteit, a vérkeringés fokozásával segíti a váladék és az allergén részecskék elszállítását, felszívódását.


Sale Off
NasalClean
9.999 Ft

Hogy Ön is önfeledten élvezhesse a napsütéses tavaszi napokat!