Így szünteti meg a vizesedést a Polcolópárna

Mi az a vizesedés?

Más néven ödéma, az orvosi kifejezés a duzzanatra. A testrészek sérülés, vagy gyulladás következtében duzzadnak meg. Ez érinthet egy kis területet, vagy az egész testet. A gyógyszerek, a terhesség, a fertőzések, és számos más orvosi probléma is okozhat ödémát.

Az ödéma akkor következik be, amikor a kis erekből folyadék szivárog a közeli szövetekbe. Ez a felesleges folyadék felhalmozódik, ami miatt a szövetek megduzzadnak. Ez szinte bárhol előfordulhat a testben.

Mi az ödéma leggyakoribb kiváltója? 

Olyan dolgok, mint egy kifordult boka, egy méhcsípés vagy egy bőrfertőzés is okozhat ödémát.

Az ödéma a “gravitáció hatására” is kialakulhat, különösen akkor, ha túl sokáig ül vagy áll egy helyben. A víz természetes módon lefelé húzódik a lábakba és a lábfejekbe.

Egyes gyógyszerek, például a vérnyomásra vagy fájdalomcsillapításra szedett gyógyszerek is okozhatnak vizesedést, vagy súlyosbíthatják azt.

Milyen más egyéb betegségekből alakulhat ki?

Az ödéma más betegségekből is adódhat, vagy abból, ha a vérében lévő anyagok egyensúlya megbomlik. Például:

Szívelégtelenség: Amikor a szív gyengül és kevésbé hatékonyan pumpálja a vért, a folyadék lassan felgyülemlik, és lábödéma alakul ki.

Elzáródott keringés: Ha a test valamelyik részéből származó folyadék elvezetése elzáródik, a folyadék felgyülemlik. A láb mélyvénáiban lévő vérrög is okozhat lábödémát. 

Májbetegség: Olyan súlyos májbetegség, mint például a májzsugor, a folyadék visszatartását okozza. A májzsugorodás az albumin, és más fehérjék alacsony szintjét is eredményezi a vérben. A folyadék a hasüregbe szivárog, és lábödémát is okozhat.

Milyen tünetei vannak az ödémának? 

A lábödéma miatt nehéznek érezheti a lábát, amit “nehézláb érzésnek” is hívunk, ami a a járásunkat is befolyásolhatja. Ödéma és szívbetegség esetén például a lábak akár egyenként 5 vagy 10 kilóval is többet nyomhatnak.

A súlyos lábödéma akadályozhatja a véráramlást, ami akár fekélyekhez is vezethet a bőrön. Egyes ödémáknál előfordulhat, hogy a bőrön nyomkodás után egy ideig mélyedés vagy "gödör" marad, továbbá a bőr feszültnek és fényesnek is tűnhet.

Hogyan lehet kezelni?

Dr. Lumbar Óriás Polcolópárna

Nagy segítséget nyújthat, ha lábainkat feljebb emeljük, mint amilyen magasságban a szívünk helyezkedik el. Ez segít felgyorsítani a vér szívirányú áramlását. Így a salakanyagok elszállítódása normalizálódik, az oxigénellátás pedig nő. Minél tovább van ebben a helyzetben a láb, egyre inkább csökken a feszülő érzet lábunkban

A Polcolópárna térdeink között megemeli a lábszárat, megelőzve így a visszerek kialakulását, és serkentve a vérünk szívirányú áramlását. Ez a leghatékonyabb módja a vizesedés kezelésének, hiszen kevés az olyan kényelmes és hosszútávú kezelés létezhet, mint egy 6-8 óráig tartó alvás napi szinten. 

Érdekel a termék!


Még több tipp Dr. Lumbartól!

  • Ne üljön vagy álljon hosszú ideig mozgás nélkül.
  • Kérdezze meg orvosát a sófogyasztás korlátozásáról.
  • Kövesse orvosának a vényköteles gyógyszerek szedésére vonatkozó utasításait.
  • Orvosa javasolhatja, hogy vízhajtót szedjen, amely segít a szervezetnek megszabadulni a felesleges folyadéktól.
  • Védje a duzzadt területeket a további nyomástól, sérüléstől és a szélsőséges hőmérséklettől. A duzzadt területek feletti bőr sérülése hosszabb ideig gyógyul, és nagyobb valószínűséggel fertőződik.